Ski- en Snowboardonderhoud service Groningen

Caer boardsports heeft meer dan 20 jaar ervaring in het serviceonderhoud van ski's en snowboards. Wij waxen en slijpen met handgereedschap. Ouderwets, maar met gebruikmaking van modern gereedschap.

Reinigen
Als uw board (of ski's) bij ons wordt binnengebracht, dan maken we het belag eerst grondig schoon met een base cleaner wat speciaal voor ski en snowboardbelag is ontwikkeld. Vooral bij boards die wel eens indoor gebruikt zijn is dit noodzakelijk. De sneeuw op binnenbanen is vaak erg verontreinigd.

Vullen
We hebben twee vulmachines. Eén met zwarte P-tex de ander met transparante P-Tex. De laatste gebruiken we voor het vullen van gekleurde bases, iets wat je veel bij snowboards ziet. We proberen zo dicht mogelijk te komen bij hoe het board ooit was. We halen soms voor eigen kosten een lelijke vulling weg en maken hem met gebruikmaking van een heel palet aan kleurpigmenten weer mooi op kleur (zie afbeelding).

Slijpen
Na het vullen komt het slijpen. Ons gereedschap bestaat uit diverse hoekprofielen die we kunnen vullen met Zwitserse precisievijlen. Voor de tuning gebruiken we diamantvijlen en een pocket stone (wetsteen). Na het slijpen worden de einden worden ge-detuned, zodat het board (of ski's) weer prettig sturen en geen onverwachte "bite" vertoont.
Door het slijpen met een machine wordt vaak onnodig veel van de staalkant of belag weg geslepen, terwijl het slijpen soms nauwelijks nodig is. Op een machine krijgt iedere ski of snowboard dezelfde behandeling, zeker als dit werk wordt uitbesteed. Bij ons niet. Wij kijken wat echt nodig is. We halen niet meer weg dan strikt noodzakelijk. Dit verhoogt de levensduur van uw ski's of snowboard aanzienlijk, soms wel met 70-80%.

Waxen
Voor het waxen gebruiken we een digitaal gestuurd, zwaar waxijzer. De wax die we gebruiken behoort tot de beste soorten verkrijgbaar. Goed verwerkbaar, snel, duurzaam. Deze duurzaamheid is tweeledig: eco vriendelijk en de wax blijft langer zitten. De temperatuursmarge van onze waxer is 0.15° C, zodat de wax op uw ski's of snowboard altijd op de perfecte temperatuur wordt aangebracht. Na de hotwax behandeling laten we het board (of ski's) minimaal 45 minuten afkoelen, zodat de wax goed in de poriën van het belag kan trekken. Daarna wordt de overtollig wax verwijderd. Er wordt weer structuur aangebracht in het board en het wordt schoongemaakt voor de klant, zodat deze alleen nog maar zijn binding hoeft te monteren. En... als hij/zij het lief vraagt doen wij dat ook nog even ;)

Prijzen

1. Basisbeurt snowboard: € 27.50
Reinigen / slijpen / waxen

2. Vullen snowboard vanaf € 9.50
Enkele kleinere diepe krassen of beschadigingen. Bij grotere of veelvuldige schades wordt de prijs hoger. Prijs op aanvraag

3. Basisbeurt ski's € 32.50
Reinigen / slijpen / waxen

Availability: In voorraad

€ 27,50

* Verplichte velden

Productbeschrijving
Details
Service onderhoud snowboards en ski's Groningen
Extra informatie
Extra informatie
Merk Globe
Board lengte Nee
Maat Nee
Reviews
Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Eigen tags
Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.