Ski- en Snowboardonderhoud service Groningen

Het kan weer! De werkplaats is weer open voor komende winter!

Caer boardsports heeft meer dan 25 jaar ervaring in het serviceonderhoud van ski's en snowboards. Wij waxen en slijpen met handgereedschap. Ouderwets, maar met gebruikmaking van modern gereedschap.

Reinigen
Als uw board (of ski's) bij ons wordt binnengebracht, dan maken we het belag eerst grondig schoon met een base cleaner wat speciaal voor ski en snowboardbelag is ontwikkeld. Vooral bij boards die wel eens indoor gebruikt zijn is dit noodzakelijk. De sneeuw op binnenbanen is vaak erg verontreinigd.

Vullen
We hebben twee vulmachines. Eén met zwarte P-tex de ander met transparante P-Tex. De laatste gebruiken we voor het vullen van gekleurde bases, iets wat je veel bij snowboards ziet. We proberen zo dicht mogelijk te komen bij hoe het board ooit was. We halen indien gewenst lelijke zwarte vullingen weg en maken je board met gebruikmaking van een heel palet aan kleurpigmenten weer mooi op kleur (zie afbeelding).

Slijpen
Na het vullen komt het slijpen. Ons gereedschap bestaat uit diverse hoekprofielen die we kunnen vullen met Zwitserse precisievijlen. Voor de tuning gebruiken we diamantvijlen en een pocket stone (wetsteen). Na het slijpen worden de einden ge-detuned, zodat het board (of ski's) weer prettig stuurt en geen onverwachte "bite" vertoont.

Hand vs machineslijpen
Zelfs als slijpen nauwelijks nodig is zal bij machinaal slijpen onnodig veel van de staalkant en/of belag worden weggeslepen. Dat verkort de levensduur van uw dure materiaal, maar het heeft ook invloed op de performance. Dunner belag geeft meer flex en minder torsie net als dunnere staalkanten. Uw board verzwakt. Op een machine krijgt iedere ski of snowboard min of meer dezelfde behandeling, zeker als dit werk wordt uitbesteed. Bij ons niet. Wij kijken wat echt nodig is. We slijpen niet meer staalkant weg dan strikt noodzakelijk. Dit verhoogt de levensduur van uw ski's of snowboard aanzienlijk, vaak wel met 70-80%. Is uw board oud dan kan er een kromming optreden. Soms zijn er ook vele kleine beschadigingen. In zo'n geval is machinaal profielslijpen wel een goede keuze. Wij doen dit niet zelf, maar kunnen dit voor u verzorgen. Het beste is om dit eerst te laten beoordelen.

Waxen
Voor het waxen gebruiken we een digitaal gestuurd, zwaar waxijzer. De wax die we gebruiken behoort tot de beste soorten verkrijgbaar. Goed verwerkbaar, snel, duurzaam. Deze duurzaamheid is tweeledig: eco vriendelijk en de wax blijft langer zitten. De temperatuursmarge van ons waxijzer is 0.15° C, zodat de wax op uw ski's of snowboard altijd op de perfecte temperatuur wordt aangebracht. Na de hotwax behandeling laten we het board (of ski's) minimaal 45 minuten afkoelen, zodat de wax goed in de poriën van het belag kan trekken. Daarna wordt de overtollig wax verwijderd. Er wordt weer structuur aangebracht in het board en het wordt schoongemaakt, zodat deze alleen nog maar zijn binding hoeft te monteren. En... als hij/zij het lief vraagt doen wij dat ook nog even ;)

Prijzen

1. Basisbeurt snowboard: € 34.50
Reinigen / slijpen / tunen/ waxen / structuurslijpen
Attentie: Lever je board s.v.p. in zonder bindingen! Voor het verwijderen van de bindingen rekenen we € 5.= extra!

2. Vullen snowboard vanaf € 9.50
Enkele (diepe) krassen of beschadigingen. Bij grote, complexe schades of lange krassen in het belag kan de prijs hoger uitvallen. Prijs op aanvraag

3. Basisbeurt ski's € 37.50
Reinigen / slijpen / tunen/ waxen / structuurslijpen

4. Afstellen skibindingen € 14,50
Juiste maat- en release afstelling. Neem s.v.p. 1 skischoen mee

Attentie:We slaan geen tassen, snowboardbindingen en skistokken op. Voor het piste gereed maken van je ski's of snowboard hebben we alleen de ski's (incl. bindingen) of je board (zonder bindingen) nodig.

Availability: In voorraad

€ 34,50

* Verplichte velden

Productbeschrijving
Details
Service onderhoud snowboards en ski's Groningen
Extra informatie
Extra informatie
Merk Globe
Board lengte Nee
Maat Nee
Reviews
Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Eigen tags
Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.